A villányi borvidék termelői 2018-ban a piaci kívánalmakhoz igazodva egy olyan bort alkottak meg, amely egyszerre könnyed, vidám és gyümölcsös, fiatalos, kedves és vagány. Pont, mint készítői, a fiatal és az örökifjú villányi borászok.

Ez a bor Villány vidám arcát villantja fel. Az alap a portugieser, a házasításban pedig a blauburger, a Zweigelt, a kékfrankos, a kadarka és az itt honos fajták jelenhetnek meg. Elsődlegesek a piros és feketebogyós gyümölcsök az illatban, a rövid hordóhasználatra utaló fűszeres aromákkal.

Az új évjáratot április közepén mutatták be a pécsi Dóm Kőtárban, a Portugieser du Monde nemzetközi borversenyt kísérő kóstoló fesztiválon. Nagy sikert aratott. Gere Zsolt beszélt itt a bor koncepciójáról, a készítő borászatok pedig személyesen mutatták be a REDy-ket. A 2022-es évjáratból hét ilyen indult útjára, de várhatóan év közben még több borászat csatlakozik az együttműködéshez.

Most a Bock Pince, a Csányi Pincészet, Gere Tamás & Zsolt Pincészete, Maczkó Róbert Pincészete, Mokos Pincészet, Szenes Pincészet, Vinatus Pincészet mutatta be ezt a borát.

Hajós Anna