Hosszú szenvedés után távozott közülünk Szolnok Péter, akinek nagyon sok újságíró és turisztikai szakember köszönheti Spanyolország és Portugália épített örökségének, hagyományainak és hétköznapjainak megismerését, méghozzá magas színvonalon. Dolgozott a MALÉV barcelonai képviselőjeként, majd a TAP Portugal légitársaságnál.

   Nekem az egyik legkülönlegesebb élményhez a portugáliai Sintrában segített hozzájutni. Egy budapesti agykontroll tanfolyamon számomra a döntéshozatalra mindig egy képzeletbeli kútban került sor. Később megtudtam, a portugál királyok nyaralóhelyén, Sintrában egy gazdag birtokos titkos szabadkőműves üléseik helyszínéül építtetett a kertjében egy kutat. Szolnok Pétert kértem meg, hogy ha Sintrába szervez a TAP Légitársaság utat, vigyen el engem oda. Sikerült különleges élményhez jutnom. A kert egyik sziklája nyomásra elfordult. Mögötte ott volt a kút. Felülről nézve a pisai ferde torony fordított mása, amely segített a lejutásban a kút mélyére, ahol három menekülő utat is kialakítottak esetleges támadás esetére. És ez csak az egyik, igaz legkülönlegesebb élményem volt, amit Péternek köszönhetek.

Szolnok Péter egyike volt azon ritka embereknek, aki mindenkinek segített, kerülte a rosszindulatú megjegyzéseket. Nagyon fog hiányozni!

Hajós Anna