Brazília egyik legfiatalabb légitársasága, a 2008-ban alapított Azul, teljes nevén Azul Linhas Aereas Brasileiras S/A nonstop járatot indít Sao Paolo és a párizsi Orly repülőtér között. Itt a légitársaság új, 334 személyes Airbus 350-900-as gépe fog közlekedni április 26-tól.

A heti hat járat több mint négyezer ülőhelyet kínál. A Sao Paulo Campinas-i Viracoposból kedd kivételével naponta 23 órakor indul a gép, és másnap 11 óra 30-kor érkezik meg az Orlyra. Visszafelé 22.15-kor startolnak – szerda kivételével ugyancsak naponta – és 4.45-kor érkeznek meg a Viracopos nemzetközi reptérre, amely 100 kilométerre fekszik Sao Paulótól. A várostól mintegy 30 kilométerre a Guarulhos nevű, ugyancsak nemzetközi repülőtér található, ahonnan az Air France és a LATAM légitársaság üzemeltet menetrendszerű járatokat Párizs CDG repülőterére. Az utasok a legtöbb desztinációra repülőtérváltás nélkül eljuthatnak.

Az Azul új szolgáltatást népszerűsítő weboldala szerint ingyenes buszjáratokat kínál, amelyek összekötik Sao Paulót a campinasi repülőtérrel.  Az Azul flottája 150 gépből áll; 61 Airbus, 35 ATR, 52 Embraer, és 2 Boeing 737-4400SF teherszállító. Brazílián belül 161 célállomásra repülnek, nemzetközi járatai Portugáliába, az USA-ba, Uruguayba, és rövidesen Franciaországba közlekednek. A belföldi piac 23,5 százalékát, a nemzetközi piac öt százalékát bonyolította 2019-ben, így országa harmadik legnagyobb belföldi és második legnagyobb nemzetközi légitársasága lett.

A magyar utasok Párizs Orly repülőterén keresztül vehetik igénybe a szolgáltatásaikat. Csoportok esetében a HAVAS Creative Toursnál is lehetséges ez. A járatokkal kapcsolatban az AVIATION Kft., a HAVAS magyarországi képviselete tud további tájékoztatást adni.

Hajós Anna