Növeli közvetlen járatainak a számát a tajvani székhelyű China Airlines Bécsből. Az előzetes menetrend szerint október 31-től hétfőn, kedden és szombaton, 2023. január 1. után hétfőn, kedden, pénteken és vasárnap közlekednek a járatai. Az Airbus A350-es gépekre business, premium economy és turista osztályokon lehet helyet foglalni. Budapestről az Austrian Airlines remek átszállást kínál, illetve autóval vagy tömegközlekedéssel is könnyen elérhető a schwechati repülőtér.

A Bécs-Taipei járatok 11 órakor indulnak és másnap reggel helyi idő szerint 5 óra 3 perckor érkeznek a tajvani fővárosba. A visszaútnál helyi idő szerint 23.45-kor indulnak és reggel 6.05-kor érkeznek Bécsbe. Ez a járat számos ázsiai uticélra kínál átszállási lehetőséget; így Bangkok, Manila, Hanoi, Ho Chi Minh, Szingapúr, Phnom Penh, Kuala Lumpur, Penang vagy éppen Bali felé. Jó csatlakozással öt japán város – Okinava, Fukuoka, Tokió, Nagoya és Osaka – is elérhető. Januártól Topama és Takamatsu ugyancsak. A frankfurti és az amszterdami járatokhoz számos ázsiai és óceániai csatlakozásra van lehetőség: Sydney, Brisbane, Melbourne, Auckland, Guam és Palau. A világ 29 országának 154 városába repülnek.

A légitársaság 16 Boeing 787-9 típusú utasszállító gépet vesz 2025-től átfogó stratégiája részeként. Ezek lesznek a következő generációs zászlóhajók. Az utastér kialakítás, a szabályozható kabinnyomás és páratartalom révén kiváló repülési élményt nyújthatnak. Üzemanyag hatékonysága optimális költségszerkezetet biztosít, hogy 2050-re a cég elérje a nulla széndioxid kibocsátást. Egyúttal egyszerűsödik a flottabeosztás és javul a versenyképesség. A szerződés további nyolc gépre vonatkozó opciót, valamint a nagy kapacitású787-10-es típusra való átállást is tartalmazza.

A légitársaság jelenleg 86 utas-, és teherszállító gépet üzemeltet. A járvány pusztító hatást mért a turizmusra és a közlekedésre. Most a Pokémon Company programot indított, hogy saját témájú festéssel ellátott gépekkel extra szórakozást nyújthasson az utazóknak. A China Airlines egyik gépének új festése őszre készül el; az alapszín harmonizál a vállalati színekkel és a szilvavirág lógóval. A gép törzse narancssárga, rózsaszín és lila árnyalattal készül, hogy a hajnal közeledtével a csillagos égboltot ábrázolja.

Hajós Anna