További döntésig egyelőre kötelező a maszk használata mind az Albertinában, mind az Albertina Modernben. Várják az ukrán érdeklődőket is a Monet-től Picassoig gyűjteményes kiállításon, ahol biztosították az ukrán nyelvű audio-tolmácsolást. Jegy nélkül látogathatják a helyszínt. Az Albertina Modern most egy átfogó bemutatót szentelt a kínai Ai Weiwei munkáinak, amelyek szeptember 4-ig tekinthetők meg. Néhány éve a Belvedere palota kertjében lehetett megcsodálni a művészetét.

Ugyancsak a múzeum modern épületében a szecesszió kiemelkedő alkotójának, Gustav Klimtnek az életével lehet ismerkedni július 17-ig. 1897-ben, azaz 125 éve épült az a ma már történelmi alkotás, amelynek avatásától számítható a bécsi szecesszió, a Jugendstil, amelyiknek a leghatásosabb alkotójának számít a művész. Ahogy a nevéhez fűződik a Wiener Werkstätten, amelynek egyik alapítója volt. Német és angol nyelvű ismertető kapcsolható a kiállítás megtekintéséhez fűződő magyarázatokkal a telefonokra.

Michael Schmidt egyike volt a II. világháború utáni híres német fotográfusoknak. Központi témája Berlin volt, de készített portrékat és tájképeket is. Kiállítása itt június 26-án zárul.

Augusztus 21-ig lehet megtekinteni ugyanitt a tiroli Hans Weigand munkáit, amelyek változatosak, átmenetiek a képek és más művészi irányzatok között. A háborús eseményeket, katasztrófákat és a természetet egyaránt ábrázolja.

Az Albertinában meghatározott napokon olasz, francia és orosz online beszélgetési lehetőséget nyújtanak.

Hajós Anna