Június 10 és 12. között a Városligetben látogatható a 11. Rosalia fesztivál. Ez lesz Budapest legnagyobb kerti partija, amelyen a rendezvény poharában lehet kóstolni a finom italokat. Ezen a három napon a buborék kerül reflektorfénybe, mert a minden borásznál ott lévő rozék mellett számos helyen kínálnak majd gyöngyözőt, habzóbort, vagy hideg pezsgőt. Ugyanis egyre több pincészetnél megtalálhatók a fehér, vagy rozéborból készült finomságok. Különlegességként a Törley standjánál egy rázópad is lesz, amelynél kipróbálható, hogy milyen mozdulatokkal terelgethetők a leülepedő élesztőgombák. A gyerekek pedig szamócás gyerekpezsgőt fogyaszthatnak.

A VinAgora Friss program kiemelt figyelmet érdemlő borokat ajánl. Kompromisszum nélküli minőség, technológiai fegyelem és siker az ismertetőjük. Sor kerül a Liget bora választásra, amelynek során harmincegy kiváló rozé verseng a címért, köztük sima és buborékos is. Aki leadja a szavazatát közülük a számára legkedvesebb háromra, meglepetésben részesül.

Változatos ízkavalkád várja a vendégeket, ott lesz a Stelázsi széles választékával, a Vitéz Kürtös a kalácsokkal, a hamisítatlan olasz konyhát idézi a Pizza Me. Az XXL. Catering nyárra hangolt ételeket hoz, a Duck You Food Truck by Gléda kacsából készült fogásait, a Reinpold’s Kolbice egyedi fűszerezésű, tölcsérben szervírozott kolbászait, a Zing Burger angushúsból készült prémium hamburgereit lehet választani, a Nemo Fish & Chips minőségi halételekkel jön, hogy csak néhányat soroljunk az ott lévőkből.

A színpad kínálata is széles, alkalmazkodik a borozgató és bulizó hangulathoz. Jön a Góbé, amelyik a magyar népdalokat vegyíti a környező népek zenéjével, itt lesz a Random Trip, műfajokon átívelő rögtönzéseivel, fellép számos kiváló énekes is. Minden napra jutnak zenekarok és neves DJ-k.

Szombat és vasárnap a „kreatív kuckó” lehet a gyerekek szórakozása, ajándékokat, meglepetéseket készíthetnek, ismerkedhetnek akár a parafadugó érdekes újra hasznosításával.

Gyerekek, szülők, kutyák is heverészhetnek a leterített pokrócokon, kóstolgathatnak a piknik kosárból, és a rózsaszín ital lesz, akihez elhozza, vagy visszaidézi a szerelmet.

Hajós Anna