Az Egyesült Arab Emirátusok legészakibb és egyik legkedveltebb üdülőhelye lehet a digitális nomádok vonzó helye. Ras Al Khaimah turisztikai hivatala meghirdette „Live RAK Play” programját, amely lehetőséget kínál a világ digitális nomádjainak, hogy az emírségbe költözve, akár ötcsillagos szállodákból, fehér homokos tengerpartról, vagy az emírség legmagasabb pontján található étteremből végezzék „otthoni” munkájukat.

A pandémia időszaka rámutatott arra, hogy sok munkakörben könnyen megoldható a távmunka. Raki Phillips, az emirátus turisztikai hivatalának vezetője elmondta, erre kívánnak reagálni. Biztosítani a világ digitális munkavállalóit, hogy e programjuk keretében az országukba költözzenek, ehhez a tökéletes munkakörnyezetet kínálva.

Olyan 4-5 csillagos hotelek nyújtanak szállást, mint az itteni Hiltonok, vagy a Radisson Resort Ras Al Khaimah. A kedvező, hosszútávú tartózkodásra számolt szobaárak mellett ingyenes Wi-Fi és repülőtéri transzfer, kedvezményes étkezések, szállodai mosodai szolgáltatás és autóbérlés is szerepel. Két ingyenes belépőt kapnak a vendégek a Suwaldi Pearl Farmra, az emírségek egyetlen gyöngyfarmjára, az élményparkba, ahol a világ leghosszabb zip line-ja is található, illetve eltölthetnek fél napot egy hegyi túlélő táborban is.

Magyarországon az AVIAREPS turisztikai marketing ügynökség képviseli az emírséget.

További információ: https://visitrasalkhaimah.com/live-rak-play/

Hajós Anna