Az Egyesült Arab Emírségek részeként, az Arab öböl kék vize mellett, a mesterségesen megalkotott Al Marjan sziget 2,7 millió négyzetméternyi, tengerből kinyert és feltöltött területű. Most a Marjan, a RAK Hospitality Holding és a Wynn Resorts Limited, az USA-ban jegyzett luxusüdülőhelyek nemzetközi fejlesztője és üzemeltetője együttesen több milliárd dolláros fejlesztést jelentett be ezen a helyen. A napjaink vezető turisztikai célpontja 15 percre található Ras Al Khaimah nemzetközi repülőterétől és 45 percre a Dubai repülőtértől.

  A négy szigetből álló terület több mint 7,8 kilométernyi, csillogó homokos stranddal, 23 kilométernyi vízparttal, valamint világszínvonalú szállodákkal rendelkezik. Az új terv szerint az egyik szigeten, 250 ezer négyzetméteren a Wynn Resort fejlesztésében 1000+ szobás szálloda, csúcskategóriás bevásárló központ, korszerű tárgyaló- és konferenciaterem, exkluzív wellness fürdő, több mint tíz étterem, valamint szórakoztató és játékközpont épül. A beruházás várhatóan 2026-ra készül el. Jelentős érték lesz az ottani gazdaság számára és felgyorsítja a turizmust, munkahelyeket teremt, valamint élénkíti a kapcsolódó ágazatok fejlődését. Jelenleg folyik a tervezés, hamarosan megindulnak az engedélyeztetési eljárások.

Eng.Abdulla Al Abdooli, a Marjan vezérigazgatója szerint ez a fejlesztés tovább erősíti Ras Al Khaimah hírnevét, jól illeszkedik az Emírségek fejlesztési stratégiájába, a minél több turista ide vonzásába. Kiemelte a Wynn Resorts-szal együttműködésben annak szakértelmét, és ezzel a luxus vendéglátás magas mércéjét a szabadidős, üzleti és konferenciaturisztika terén a régióban. A Wynn vezérigazgatója, Craig Billings az érintetlen környezet által az egyedi vendégélmény megteremtését tartja óriási lehetőségnek a vendéglátás és a turizmus számára, az integrált üdülőhely fejlesztést.

A közelmúltban megnyílt az egyik szigeten a 388 szobás Radisson Resort Al Khaimah szálloda, lenyűgöző tengerparti kilátással és a szolgáltatások széles választékával. Hat különböző étkezési lehetőséggel, gyógyfürdővel, szabadtéri medencékkel, játszóterekkel. Ras Al Khaimahban természetvédelmi területen látogatható a Sonara Camp Al Wadi, ahol a sivatag varázslatos hangulatában fogyaszthatnak el a vendégek egy gourmet étkezést. Lehet tevegelni, homokszörfözni és megtekinteni a Sólyom Showt.

Ras Al Khaimah az elsők között kapta meg a WTTC „biztonságos desztináció” tanúsítványát. Azóta is újabb intézkedésekkel segítik az utasok védelmét. Teljeskörű felelősséget vállalnak a hoteljeikben megszálló vendégekért, akik DMC-n, vagy utazásszervezőn keresztül érkeznek és elkapják a vírust, jogosultak a karantént saját kényelmes szállodai szobájukban tölteni. Ha a vendég biztosítása nem fedezi, a szállást, a tesztelés költségét és az eredeti foglalás szerinti étkezést is átvállalja az emírség.

Hajós Anna