Idén októbertől a magyar R-BAG Csoport látja el a közép-kelet-európai régió nyolc országában a Qatar Airways Cargo vezérképviseleti feladatait.

A 2001-ben alapított, magyar tulajdonú R-BAG Group két évtizedes tapasztalattal rendelkezik a légiáruszállítási piacon. A Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren székhellyel rendelkező cég jelenleg már nyolc országban üzemeltet helyi képviseletet. Így mostantól Bulgáriában, Horvátországban, a Cseh Köztársaságban, Magyarországon, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában és Szlovéniában láthatja el a dohai légitársaság légiáruszállítási vezérképviseletét (GSSA – General Sales and Service Agent).

A Qatar Airways első menetrend szerinti, A320-as utasszállító gépe 2011. január 17-én érkezett meg Dohából Budapestre. Akkor a járat a 23. európai desztináció, világviszonylatban pedig a 97. úti cél volt a légitársaság teljes hálózatában. 2011 júniusától már a Qatar Airways Cargo is beindította rendszeres járatait a magyar fővárosba a Doha-Budapest-Doha útvonalon. Ezzel újabb fontos, közvetlen kereskedelmi útvonal nyílt meg nem csak Magyarország és a Közel-Kelet, illetve a Perzsa-öböl térsége között, hanem közvetve a Távol-Keletre is.

A menetrend szerinti légi teherárujáratok beindítása komoly lehetőséget jelent Magyarország és a régió iparának, valamint import- és export forgalmának, hiszen könnyebben és gyorsabban szállíthatnak a világ legnagyobb ütemben fejlődő térségeibe. A Qatar Airways Cargo szerint Budapest továbbra is kulcsfontosságú piac számukra, ezért döntöttek úgy, hogy egy megbízható és profi magyar céggel működnek együtt.

Az R-BAG Group 2001-ben független légi áruszállítási vezérügynökségként kezdte meg működését Budapesten. Alapítója és tulajdonosa, Kovács Ferenc 1977-től több mint két évtizeden keresztül dolgozott különböző vezető beosztásokban a Malévnél, melynek munkáját 2000 novemberéig vezérigazgatóként is irányította. Az R-BAG célja az alapítás óta nem változott: a lehető legmagasabb szintű air cargo logisztikai szolgáltatásokat szeretnék nyújtani a térségünkben működő szállítmányozó cégek export-import áruforgalmának lebonyolítására, amire több éves szakmai tapasztalattal rendelkező, dinamikus, ügyfélközpontú csapatuk a garancia.

Az R-BAG Group feladatai közé tartoznak a CEE-régión belül az áruszállító légitársaságok szolgáltatásainak promóciós és értékesítési feladatai, beleértve az olyan speciális árukat is, mint például a QR Pharma egészségügyi termékek és a hőérzékeny áruk szállítására szolgáló megoldások. Az R-BAG Group és alvállalkozója, az Airline Support International Kft. (ASI) pedig kiterjedt közúti ráhordó hálózatot nyújt az egész régión belül a Qatar Airways Cargo ügyfelei részére.

 

 

Földesi László

Fotó: R-BAG, Qatar Airways Cargo