Végre mindkét kiemelkedően gazdag bécsi kiállítóhely megnyitja kapuit a látogatók előtt. Már az onlineshopon keresztül megvásárolható elővételben a belépőjegy. Kéri azonban mindkét múzeum maszk, sál, vagy kendő hordását, amellyel eltakarják az orrot és a szájat. Ugyancsak fontos a másfél méter távolság megtartása mindenkitől, akivel nem egy háztartásban él; kerülje a csoportosulást és várjon az adott esetben, amíg a helyzet megoldódik. Ismertetőjükben felhívják a figyelmet a fertőtlenítő berendezések használatára is, az ezekkel történő kézmosásra. Mindezek szükségesek a fertőzés elkerülésére.

A lenyűgöző látnivalók azonban minden erőfeszítést és kényelmetlenséget megérnek. Az Albertinában – amely Mária Terézia lányának, Christinának és férjének, Albert hercegnek a nevéből kialakítva kapta a nevét – retrospektív kiállításon láthatók a festők és rajzolók a német realizmus korából, Wilhelm Leibl, és a rézkarc története Dürertől Bruegelig. A modern klasszikusok Kandinskytől Picassoig, a svájci Othmar Huberig, aki az expresszionizmus és a Bauhaus jegyében alkotott.

Nyit végre a nehéz napok után az Albertina Modern, megkezdve működését. A nyitókiállításon az 1945-1980 között alkotó osztrák művészek munkái láthatóak, mintegy 400 alkotás.

Mindkét múzeumban étterem is várja a vendégeket ezután.

Hajós Anna