Érmes borok, kiváló pezsgők, gasztronómiai különlegességek színesítették ezeket a napokat, amikre hagyományosan a budai vár teraszain került sor. A díszvendég Dél-Amerika volt, amelynek meg lehetett kóstolni jellegzetes ételeit is. Négy ország: Argentína, Brazília, Chile és Uruguay 12 borászata mutatkozott be. Érdekes, hogy sok, különleges, az egykori telepesek által behozott francia és spanyol eredetű szőlőből készült borokkal, a konyhájuk pedig tengeri kagylókkal, nyers halfogással, lazaccal, valamint egzotikus fűszerezettségű húsokkal ismertette meg a látogatókat.

A mindig is sikeres, de most még inkább azzá vált pezsgők sok-sok fajtájával lehetett találkozni, kóstolni, hagyományosakat és új, innovatív ízeket egyaránt. Összességében közel 140 borászat, pincészet, borbár várta a kóstolni vágyókat. Voltak „elsőbálos borok”, amelyek azon a héten jelentek meg az üzletekben. Ott fogyaszthatók a VinAgora felfedezettek, a kisebb, kevésbé ismert borászatok borai, amelyek jól szerepeltek a VinAgora nemzetközi borversenyen.

Hajós Anna