Augusztus 28-án a fővárosban és az ország számos pontján, újra megtartják a népszerű Libegők Éjszakája programot.

A július 17-én megrendezett IV. Libegők Éjszakája sikere ösztönözte a szervezőket arra, hogy hogy még a szeptemberi iskolakezdés előtt, legyen még egy hasonló rendezvény. Az ismétlést az is indokolja, hogy sajnos a kedvezőtlen időjárás miatt Budapesten, a Zugligeti Libegő nem tudott vendégeket fogadni.

Augusztus 28-án, szombaton a fővároson kívül a Mátrában két különböző helyszínen, a Bükkben és a Bakonyban lehet kipróbálni az esti libegőzés élményét. A mátraszentistváni Síparkban és a lillafüredi Libegőparkban, valamint a sástói Oxygén Adrenalin Parkban, illetve az eplényi KalandHegyen, éjszakába nyúlóan üzemelő felvonókkal és színes programokkal várják majd a közönséget. Sátoraljaújhelyen, a Zemplén Kalandparkban a libegő jelenleg ugyan átépítés alatt áll, de ettől függetlenül itt is készülnek esti programmal: az éjszakai bobozási lehetőség várhatóan sokak számára önmagában is elég vonzó program lehet.

A Zugligeti Libegőn ezúttal remélhetően este is lehet majd Budapest éjszakai panorámájában gyönyörködni. Mivel júliusban a BKV Zrt. a kedvezőtlen időjárás miatt lemondta a Libegők Éjszakája rendezvényt, az akkor elővételben megvásárolt jegyek augusztus 28-án is felhasználhatók. Egyébként a rendezvény külön erre az alkalomra szóló 2500 forintos retúrjeggyel lesz látogatható, melyek elővételben is megvásárolhatók a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeumban, amely hétfő kivételével minden nap 10-17 óra között tart nyitva. Fontos azonban tudni, hogy itt csak készpénzes fizetés lehetséges.

Augusztus 28-án 19 és hajnali 1 óra között lehet majd utazni a Zugligeti Libegőn. Az elővételben el nem adott jegyek a rendezvény napján már csak a helyszínen, a Zugligeti Libegőnél vásárolhatók meg 17 órától. A jegyek a libegő szállítási kapacitásának mértékéig, korlátozott számban állnak rendelkezésre

A fővárosiak a Nyugati pályaudvartól közlekedő 291-es autóbusszal érhetik el a libegőt. Emellett a Széll Kálmán tér és Zugliget között LibE jelzéssel is indulnak alkalmi járatok, de ezek csak a két végállomáson állnak meg. A járatok a Széll Kálmán téren a 4-es és 6-os villamosmegálló mellett található 39-es busz megállójából indulnak, és 12–15 perces gyakorisággal közlekednek majd.

Földesi László

Fotó: BKK, Eplényi Libegő