Áprilisban Algéria és Szenegál a kiemelt érdeklődésre számot tartó afrikai helyszín az Utazz Afrikába utazási iroda kínálatában. Az algériai cél a Szahara szívében a Taszilin-Ádzser Nemzeti Park, majd északon az ókori római városok a Földközi tenger partján. És régész csoportkísérő segít a látvány feldolgozásában.

A többnapos autós túra összkerék-meghajtású terepjárókkal történik, kombinálva egy-két órás gyalogtúrákkal. Az UNESCO világörökség Taszilin-Ádzser hegység homok és kősivatagjaiban és oázisaiban a turizmus mintegy 50 éves múltú. A tuareg partnert az utazási iroda 2018-ban, a berlini ITB Nemzetközi Turisztikai Vásáron ismerte meg. Az utazás biztonságos. Szerepel benne sátorozás a Szaharában, kanyonokon átutazás a sivatag „kék” népével, a tuaregekkel, Djanetben bazár- és tuareg zenés est mentatea szertartással az oázisvárosban. Tipáza ókori római város, a Földközi-tenger partján, amely ugyancsak UNESCO világörökség. Az út során érintik Djemilát és a hidak városát, Constantinet.

Szenegál a tavaszi szünetben várja világörökségi helyszíneivel az utazókat. Zsiráfok, zebrák és koba antilopok között haladhatnak a turisták a Bandia vadasparkban. UNESCO helyszín a Gorée-sziget, Saint Louis történelmi szigete, a Saloum Delta Nemzeti Park. Megcsodálhatók a majomkenyérfák, a mangróvék, a millió madár világa. Részt vehetnek tánc és dobtanításon, kipróbálhatják a ralizást a szaharai homokdűnéken az egyedülálló Rózsaszín-tónál. Lehetőség nyílik a helyi családok mindennapi életébe pillantani a falvakban.

Az utazási iroda az Utazás Kiállítás egyidejű rendezvényén, a 10. Hungary Helps Afrika Expón március 3-6. között, a HUNGEXPO H pavilonjában várja az érdeklődőket 20 kiállító, 13 afrikai ország képviseletében. Az afrikai hangulatról tánc-, és dobshow, utazási és élménybeszámolók, érdekes beszélgetések gondoskodnak négy napon át.

Hajós Anna