A véletlen segített el Nagykörűn a Bulyáki pálinkafőzdébe cseresznyeérés idején. És szerencsésnek bizonyult a betérés ötlete. A település hungarikuma a cseresznye és ezt a címet méltán viselheti az itteni cseresznyepálinka is. Itt több mint 200 hektáron virágzik és érik ez a gyümölcs hihetetlen fajtagazdagságban. A Bulyáki család több mint 30 éves bérfőzdei tapasztalat után 2008-ban megcélozta a kereskedelmi piacot is. Az odaérkezőknek és vásárlóiknak gyümölcsös kalandot ajánlanak, hiszen kizárólag hazai termesztett gyümölcsből készül itt a főzet.

Természetesen a cseresznye a kiemelkedő, ebből 40 és 60 fokos párlat is készül. Különleges a Cherry Wood, amelynek az érdekessége, hogy cseresznyefa hordóban érlelik. További ritkaság a stressz oldó almapálinka, amely levendula ágyon kapja meg teljes ízét. A polcon látható még sütőtökből főzött pálinka is. Készül itt pálinka aszalt gyümölcsből; 16 fajta szerepel a kínálatban. A legkapósabb a szilva, a cseresznye, a barack és a szamóca. Évente 250 gazda hoz hozzájuk bérfőzést.

Bulyáki József pálinkafőző mester üzlete is lenyűgöző: az egyik hatalmas falat elborítják a különböző elnyert oklevelek. És aki ott kóstol, nem csalódik.

Hajós Anna