Az Utazás kiállítás második napjára szervezte sajtótájékoztatóját a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal, melyet megtisztelt jelenlétével Jamel Bouzid, a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal vezérigazgató-helyettese, aki felavatta a standot és Samia Ilhem Ammar, Tunézia magyarországi nagykövete. Az esemény háziasszonya Raja Ammar, a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal magyarországi képviseletvezetője volt.

A nagykövet asszony kiemelte: a fiatal demokrácia nyílt szívvel látja vendégül a magyarokat, a kormányváltás ellenére nyugodt, békés, stabil az ország. A többezer éves kultúra szeretettel várja a turistákat.

Jamel Bouzid, a Tunéziai Turisztikai Hivatal vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a cél a magyar-tunéziai kapcsolatok továbbfejlesztése. Tunézia gazdaságában fontos szerepet tölt be a turizmus, 2019-ben 9,5 millió turista járt náluk, ez 20,5%-os emelkedést jelent a bázisévhez képest. Idén 10 millió feletti létszámot várnak. Azt is elmondta, hogy most dolgoznak a szállodák osztályba sorolásán, és szeretnék az ország nyitottságát fokozni.

Kálmán Krisztina, a Taurus Reisen irodavezetője arról tájékoztatta a résztvevőket, hogy ők a Nouvelair magán légitársasággal dolgoznak együtt, 2 óra alatt elérhető a gyönyörű, homokos tengerparttal rendelkező ország.

A képen az alábbi személyek láthatóak balról-jobbra: Jamel Bouzid, a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal vezérigazgató-helyettese, Samia Ilhem Ammar, Tunézia magyarországi nagykövete, Füri Mihályné dr., a Kartago Tours cégvezetője, Kálmán Krisztina, a Taurus Reisen irodavezetője, Raja Ammar, a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal igazgatója és Ávrán Gabriella, a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal marketing executive menedzsere

Füri Mihályné dr., a piacvezető Kartago Tours cégvezetője az idei tervekről azt mondta, hogy ők a Smartwings szogáltatásait veszik igénybe, kedden és pénteken repülnek Tunéziába, hetente egyszer, kedden érintik Dzserba szigetét is. A TTG-nek azt nyilatkozta a cégvezető asszony, hogy 2019-ben 7000 magyar honfitársunkat utaztatták Tunéziába, idén remélik, elérik a 10 000 főt. A magyarok többsége a 4*-os all inclusive szolgáltatásokat veszi igénybe, az utazási iroda széles árualapjában az 1*-ostól egészen a 6*-os szuper luxus szállodáig mindent megtalálhatnak a velük utazni vágyók. A golf és gyógyfürdők iránt érdeklődőknek is számos lehetőséget ajánlanak, ez utóbbiak iránt inkább a téli időszakban van igény. Mallorca-ból kiszálltak a nagyon megemelkedett árak miatt, Tunézia mellett egyiptomi, török, olasz és görög szigeteki desztinációkat kínálnak 2020-ban a nyaralni és pihenni vágyóknak.

Jamel Bouzid, a Tunéziai Turisztikai Hivatal vezérigazgató-helyettese

A TTG-nek adott interjújában Bouzid úr elmondta, hogy tavaly 15 000 honfitársunk látogatott el Tunéziába, a 2 piacvezető tour operator, a Kartago Tours és a Taurus Reisen a magyarok mintegy 90%-át utaztatja az országba. A 3000 éves kultúrájú ország változatos programokat, szálláslehetőségeket kínál minden korosztály számára a gyerekektől egészen a nyugdíjasokig.

Aki nem elégszik meg a 4-5*-os szálláshelyek vízi csúszdáival, aquaparkjaival, gyönyörű homokos tengerpartjaival, mert az aktívabb pihenést részesíti előnyben, számos kulturális program, turista út, bor-és gasztronómiai élmény, ökoturizmus, régi városok medináinak látogatása közül választhat. Számos UNESCO helyszínt látogathat meg mint pl. Karthágó, El-Dzsem, Tunisz medina, vagy éppen golfozással (a sivatag közepén is van golfpálya!), gyógyfürdőkkel és thalasszo terápiával ütheti el kellemesen az időt. A thalasszo terápiában Franciaország után Tunézia a 2.helyen áll, melynek lényege, hogy tengervízzel ápolják, kezelik az embert, a tengerből származó hatóanyagokat használják fel az egészségmegőrzésre, szépítésre.

Azon is fáradoznak, hogy Dzserba-szigetét is az UNESCO Világörökség részévé tegyék.

EsBé