A Magyar Sörgyártók Szövetsége adventi sörestjét a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban tartotta. Az esemény egyúttal a téli sörszezon kezdetét is jelezte. A vezető hazai sörgyártók érdekképviseleti szervezetét 1992-ben alapították. Az advent, az összetartozás és a tűz melege ihlette azt a különleges gasztronómiai eseményt is, amellyel ezen az estén a meghívottak megismerkedhettek.
Dr. Kántor Sándor a szövetség igazgatója rövid üdvözlő beszédében szólt céljaikról, a felelős sörfogyasztás tudatosításáról, a magyar prémium sörök fontosságáról, arról, hogy a sörnek, miután a gasztronómia jelentős eleme, érdemes figyelni az ételekkel párosítására. Minden fogáshoz mást-mást javasoltak, mesterfogásokat is elárulva, így az itt kínáltak az ünnepi asztalra is elkészíthetők. Miközben ismerkedhettünk a különlegességekkel, élvezhettük egymás társaságát, és kellemes jazz muzsika is örömet szerzett Berkes Balázs és Juhász Gábor előadásában.
Amit pedig kóstolhattunk Czinege Tamás összeállításában:
Füstben lebegtetett gomba, hozzá belga apátsági sör;
Türingiai borjúkolbász, velencei almamustárral, és belga apátsági sörrel;
Szent Jakab kagyló argentin rákfarokkal, világos ale típusú sörrel;
Zöld pestós sajtkrém mártogatós klasszikus malátás és nemeskomlós pilzenivel;
Egyben sütött májak különleges komlózású vörös ale-val;
Hátszín gesztenyés burgonyakrémmel és fokhagymás erdei gyümölcsökkel kesernyés, kávés ízvilágú, éjsötét lágerrel;
végül Rákóczi túrós gönci baracklekvárral és wasabival, hozzá narancsosan fűszeres szűretlen belga típusú búzasörrel.
Fantasztikus volt.
Hajós Anna
Legutóbbi hozzászólások