A Magyar Sörgyártók Szövetsége adventi sörestjét a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban tartotta. Az esemény egyúttal a téli sörszezon kezdetét is jelezte. A vezető hazai sörgyártók érdekképviseleti szervezetét 1992-ben alapították. Az advent, az összetartozás és a tűz melege ihlette azt a különleges gasztronómiai eseményt is, amellyel ezen az estén a meghívottak megismerkedhettek.

Dr. Kántor Sándor, a Sörszövetség igazgatója

Dr. Kántor Sándor a szövetség igazgatója rövid üdvözlő beszédében szólt céljaikról, a felelős sörfogyasztás tudatosításáról, a magyar prémium sörök fontosságáról, arról, hogy a sörnek, miután a gasztronómia jelentős eleme, érdemes figyelni az ételekkel párosítására. Minden fogáshoz mást-mást javasoltak, mesterfogásokat is elárulva, így az itt kínáltak az ünnepi asztalra is elkészíthetők. Miközben ismerkedhettünk a különlegességekkel, élvezhettük egymás társaságát, és kellemes jazz muzsika is örömet szerzett Berkes Balázs és Juhász Gábor előadásában.

Akik a kellemes zenét szolgáltatták

Amit pedig kóstolhattunk Czinege Tamás összeállításában:

Füstben lebegtetett gomba, hozzá belga apátsági sör;

Türingiai borjúkolbász, velencei almamustárral, és belga apátsági sörrel;

Szent Jakab kagyló argentin rákfarokkal, világos ale típusú sörrel;

Zöld pestós sajtkrém mártogatós klasszikus malátás és nemeskomlós pilzenivel;

Egyben sütött májak különleges komlózású vörös ale-val;

Hátszín gesztenyés burgonyakrémmel és fokhagymás erdei gyümölcsökkel kesernyés, kávés ízvilágú, éjsötét lágerrel;

végül Rákóczi túrós gönci baracklekvárral  és wasabival, hozzá narancsosan fűszeres szűretlen belga típusú búzasörrel.

Fantasztikus volt.

Hajós Anna