November utolsó vasárnapján hagyományosan megtartották az Intercontinental szálloda termeiben azt a jótékonysági diplomata vásárt, ahová a hazánkba akkreditált nagykövetségek hozták el az országukra jellemző, érdekes árukat, amelyek eladása során kapott bevételt mindig más rászorulók, célok, események kapják. Idén 54 ország jelent meg különleges kínálatával, először volt magyar stand is, és nem maradtak el a vásárlók sem. Megcsodálhattuk a jellegzetes népviseleteket, a különleges kézimunkákat, ékszereket és bizsukat, cukrokat, csokoládékat, kínáltak borokat kóstolni.  Óriási sikere volt a dél-afrikai stand különleges virágainak.

Lain Lindsay, az Egyesült Királyság nagykövete

Műsorral is bemutatkoztak az egyes országok, gyermektáncosok, zenekarok szórakoztatták a nézelődőket és vásárlókat. Az esemény fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, díszvendége Michael A. Blume apostoli nuncius, a fő szervező Elda Spasse, az albán nagykövet felesége volt. Nagyon sokan eljöttek, köztük nagykövetek is fontosnak érezték, hogy személyesen képviseljék hazájukat.

A befolyt összegből most a roma gyerekek részére létrehozott MiHázunk oktatási programot, a SOFI –t, a hátrányos körülmények között élő gyermekek számára létesített speciális intézetet, valamint a vakvezető kutyaképzőt támogatják.

Hajós Anna