Zilai Zoltán, a Budapest Borfesztivál igazgatója a TTGHungary.hu-nak leszögezte, óriásit változott a hazai borászat és a borfogyasztási kultúra. Az irány pozitív. A fesztivál, amelyet először 1992-ben rendeztek meg, különösen azért fontos, mert itt a borászok, vagy képviselőik lehetőséget kapnak a találkozásra a fogyasztóikkal. Egy-egy ilyen jól sikerült beszélgetés a pincészethez kapcsolja az érdeklődőt és hosszútávon emlékként éli meg mindegyikük. 

A szeptember 5-8. közötti borfesztiválra elképesztően sokan látogattak fel a Várba, jó volt nézni, ahogy fiatalok, idősebbek, férfiak és hölgyek kezükben pohárral sétáltak, kortyolgattak és élvezték a hihetetlenül jó hangulatot. A Frittmann testvérek pincészeténél a fahordós érlelésű Generosa csábított el, aztán a somlói Tornai pincészet olasz rizlingje, a Kreinbacher birtok tradicionális pezsgője, végül a Garamvári szőlőbirtok pezsgője tette tökéletessé így együtt a délutánt. Sokan élvezték a gasztronómiai kínálatot, a SZEGA sajtokat, a szittya kenyérlángost, és a sokrétű műsorkínálatot.

Hajós Anna

A szerző felvételei