Augusztus 31-én, szombaton immár tizenötödik alkalommal rendezik meg a Roxiget fesztivált és tehetségkutató versenyt. Az immár másfél évtizedes múlttal rendelkező esemény idén visszakerül eredeti helyszínére, Szigetszentmiklósra és egy újfajta  összefogással, Szegedi Zsuzsa főszervező, a Szervusz Egyesület és a Városi Könyvtár és Közösségi Ház által társult szervezői és lebonyolítói háttérrel valósul meg a Városi Könyvtár és Közösségi Ház parkolójában.

2005 óta a Csepel-szigeten már fogalommá vált e kedvelt szabadtéri élőzenei fesztivál, mely a Közép-Magyarországi régió amatőr rockzenekarainak nyújt bemutatkozási lehetőséget, illetve e térség rockzenét kedvelő fiataljai és középkorúi számára nyújt egy közkedvelt és igényes, ám mégis ingyenes élő zenei kulturális rendezvényt.

Az idei versenyre az eddigi legtöbb, összesen 43 zenekar nevezett, s közülük tíz juthat majd az élő döntőbe az előzetesen beküldött hanganyagok meghallgatását követően. A szakmai zsűribe neves zenészeket sikerült megnyerni, a több fordulós zenei verseny nívós megmérettetéséhez. A testület tagja lesz Hrutka Róbert (zeneszerző, gitáros), Leskovics Gábor (PUF, Kiscsillag), Ábrahám Zsolt (HS7), Papp Szabolcs (Supernem), Pálmai Zoltán (ex P.Mobil, Ex Beatrice), Nagy Ádám (Roy & Ádám Trió), Kiss Sándor (exITI) és Pásztor Sámuel (Anna & the Barbies). Ugyancsak a zsűri tagja lesz az „Öröm a zene” sorozat és az NKA Hangfoglaló Program közös képviseletében Andrásik Remo, aki a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, valamint a Hangfoglaló Program delegáltjaként Gátos Iván  zeneszerző, zongorista.

A Roxiget győztes zenekara, mint az „Öröm a zene” országos könnyűzenei tehetségkutató sorozat Pest megyei regionális versenyének győztese, bejut a sorozat végső döntőjébe, melyet az októberi BUDAPEST MUSIC EXPO rendezvény keretében a HANOSZ rendez. A verseny győztes zenekara százezer forint értékű hangszer és hangtechnikai utalványt nyer, s emellett videoklipet készíthet a Rózsa Produktum stábjával. A döntős zenekarok közül többen is fellépési lehetőséget kapnak majd budapesti, vagy vidéki nagyvárosokban szervezett koncertek előtt, illetve a 2020-as Zorall Sörolimpia egyik színpadán. 

Emellett a szervezők szponzori felajánlásokból különdíjakat is kiosztanak a kiemelkedő egyéni tehetségeknek, a legjobb énekes, gitáros, basszusgitáros és dobos részére. De lehet még nyerni stúdióidőt és próbaterem-használatot, dobkurzust, továbbá bemutatkozási lehetőséget egy neves rockzenei magazinban.

Az idei fesztiválon 12 órától 17 óráig tartják a tehetségkutató élő döntőjét, majd az eredményhirdetést követően 22 óráig négy, már „befutott” és népszerű rockzenekar koncertjét élvezheti a Roxiget közönsége.

Földesi László