Megtelnek a szálláshelyek az államalapítás ünnepének négynapos hosszú hétvégéjén. Tavalyhoz képest 57 százalékkal nő a forgalom a Szallas.hu elemzése szerint. Az átlagos foglalási érték 58 500 forint körül alakul, míg a SZÉP-kártyások bátrabban költenek, esetükben az átlagos foglalási érték 107 500 forint. Siófok, Hajdúszoboszló és Eger vonzza a legtöbb vendéget.

Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketingmenedzsere szerint a SZÉP-kártyások költése tovább nőhet, ugyanis előzetes adataik szerint minden tizedik esetben SZÉP-kártyával rendezik a számlát a hosszú hétvégén. „Az idei nyár az OTP SZÉP-kártya felhasználásában jelentős növekedést hozott – mondta Vargáné Jandrasits Ildikó, az OTP cafeteria üzletágvezetője. – Júliusban közel 20 milliárd forintot költöttek élményekre a kártyabirtokosok, ami 80 százalékkal magasabb a tavalyi év ugyanezen időszakához képest.”

A belföldi úti célt választó vendégek körében Siófok, Hajdúszoboszló és Eger a legvonzóbb. A települések toplistáján őket követi Szeged, Gyula és Hévíz. A top tízes rangsor szerint Nyíregyháza, Balatonfüred, Budapest és Zalakaros örvend nagy népszerűségnek. Megyéink közül Somogy (15%), Veszprém (11%) és Heves (9%) részesülnek legnagyobb arányban a foglalásokból. „A fürdővárosok és a balatoni települések továbbra is nagyon keresettek, a legtöbb szálláshelyen már teltház van az államalapítás ünnepére – mondta a marketingmenedzser. – A fürdőzés mellett természetesen aktív időtöltésre is van lehetőség, hiszen számos gasztronómiai, kulturális és egyéb programok közül választhatnak a vendégek. Keresztes Nóra azt is hozzátette, hogy aki biztosra akar menni jövőre, az augusztus huszadikai hosszú hétvégéjét több hónappal, akár fél évvel előre foglalja le.

Kapcsolódó cikkeink:

https://ttghungary.hu/2019/08/06/keresik-az-ev-szallasat/

https://ttghungary.hu/2019/07/24/hurra-nyaralunk-kevesebben-de-dragabban/