Augusztus elején nyitott a brazíliai Rio de Janeiróban a város egyik legelegánsabb szállodája. A Copacabana és az Ipanéma tengerpartok találkozásánál, a volt Sofitel helyén található az új, ötcsillagos Fairmont hotel. A 14 hónapig tartó építkezés nyomán 375 szobával és 52 kékszínű dekorral díszített lakosztállyal rendelkezik; az utóbbiak az úgynevezett „aranyemeleten” találhatóak.

A terveket a neves brazil építész, Patrícia Anastassiadis készítette. 10 szobakategória, spa, két úszómedence, szauna, kávézó és éttermek szolgálják a vendégek magas színvonalú kiszolgálását. Az étteremből lélegzetelállító kiállítás nyílik a Copacabana legendás tengerpartjára. A rendezvénytermük 1000 fő befogadására alkalmas. 

A Fairmont szállodalánc első háza ez Dél-Amerikában. A világban jelenleg 77 luxusszállodát üzemeltetnek, több mint 30 ezer szobával, 27 országban, Kínától Azerbajdzsánig. A Fairmont Rio de Janeiro Copacabana szobái már foglalhatók – ismertette Sárdi Rezső, a HAVAS Creative Tours kelet-európai marketing képviselője. 

Hajós