A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság látja el a rendőrökre háruló, az idegenforgalmi szezonban megnövekedő feladatokat. Évente változik, hogy a Balaton és a Velencei-tó környéke fokozott védelmének vezető szerepét a terület megyéinek melyik rendőr-főkapitánysága irányítja. Ebben az évben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tölti be ezt a feladatot. Május 30-án Velencén, a Velence korzón került sor az idénynyitó értekezletre, amelyen megismerhették a jelenlévők az előttünk álló turisztikai szezonra, a megnövekedett rendőri feladatok összehangolt és eredményes végrehajtására irányuló felkészülést. Dr. Varga Péter dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a főkapitányság vezetője kiemelte, hogy a turisták biztonságának és értékei védelmének szavatolása révén a térség egyre vonzóbbá tehető, ennek érdekében jön létre az érintett Zala, Veszprém, Somogy, és Fejér megye rendőreinek, a Készenléti Rendőrségnek, továbbá a társszerveknek és a civil szervezeteknek az összefogása, a közös feladatok megszervezése. 

Vörös Ferenc rendőr ezredes, a BKKB soros elnökeként kitért a bűnmegelőzés irányelvei mellett az érintett megyék közútjain a bel- és külföldi turizmus meghatározó mértékű forgalmára és annak kezelésére. Lakatos Tibor rendőrezredes méltatta a hazai rendőrség által megteremtett, és európai szinten is kiemelkedő közbiztonságot, a bűn-, és baleset-megelőzési munkát, a megyék összefogását. Felhívta a figyelmet a szakszerű, kulturált, empatikus rendőri intézkedések végrehajtására, megköszönte az együttműködő szervezetek támogatását. Céljuk az eddig elért eredmények megtartása, tovább javítása.

A közrend és közbiztonság érdekében végzendő, a nyári időszakban fennálló összehangolt rendőri munka eredményeinek ismertetésére várhatóan szeptember 16-án kerül sor. 

Hajós Anna