Egyik rajongója a többi fan számára tette kihagyhatatlan emlékhellyé a bécsi Schwarzenbergplatz 3 alatt kialakított étterem, bár és klub keverékét, a Falco’s-t. A február 19-én megnyitott hely csodás kincseket őriz.

Hármasikerként született, egyedül maradt életben

Itt van a falakon sok a 22 arany és 20 platinalemezből, amelyet a 41 évesen elhunyt énekes, zene és szövegszerző elért. Látható az első nagy nemzetközi sikerénél, az 1986-ban megjelent, a világ szinte minden országában a sikerlistát vezető Rock me Amadeus későbbi előadása során viselt, arannyal díszített piros öltözéke, fotók a művészről gyerekkorától utolsó évéig.

A Rock me Amadeus-öltözék

Eredeti neve Johann Hölzel volt, hármas ikerként születetett, de csak egyedül maradt életben. Ő volt az első előadóművész, aki német nyelvű dalával a slágerlista élére került. A karizmatikus előadóművész 20 éve halt meg a Dominikai Köztársaságban, Puerto Platán, autóbalesetben, mikor terepjárója autóbusszal ütközött. A vendéglátóhelyen hat énekes dalai hangzanak felváltva, természetesen köztük az övéi is. A pincérek szívesen beszélgetnek a vendégekkel a népszerű, mindenkivel kedves, barátságos és nagyon tehetséges Falcoról. Az étlapon kedvenc ételeit kínálják, köztük a bécsi szeletet, az italok között pedig ott van az általa szeretett whisky. Az árak pedig megfizethetőek.
Március 29-30-án a Wien Orpheum színpadán emlékeznek arra, hogy Falconak 25 évvel ezelőtt volt az emlékezetes, szimfonikus zenekarral előadott koncertje. A Falco Convention 2019 színpadán várhatóan száz muzsikus idézi meg az egykori sikert.

Hajós Anna