83 kiállító több, mint 110 hajójával, az Utazás kiállítással egyidejűleg nagy sikerrel rendezték meg a 28. Budapest Boat Show-t. Elektromos meghajtású hajóból még soha nem gyűlt össze ennyi egy helyen, Kelet-Közép Európában.


A hajózás és a vízi sportok szezonnyitó nagy rendezvénye felvonultatta a teljes hazai
vitorlás, motoros és elektromos hajókínálatot. A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) itt mutatta be a Vitorlázz itthon programot és az ehhez kapcsolódó kedvezmény kártyát. A „Vitorlázz Itthon – A felfedezés élménye” kedvezménykártya-rendszer több száz kulturális, gasztronómiai, vagy a vitorlázással foglalkozó szolgáltatót (charter cég, hajóépítő mester, vitorlásiskola), illetve szálláshelyet foglal magában, kártyaelfogadó partnerként. A szolgáltatói hálózat tagjai a kártya birtokosainak nyújtanak különböző mértékű, és típusú kedvezményeket. A rendszer célja amellett, hogy segítse a helyi kis és közepes vállalkozásokat, minél több látogatónak kedvezményt biztosítani az üdüléshez, aktív pihenéshez, kapcsolódó helyi szolgáltatások igénybevételekor.
Számos cég először hozta el újdonságait a kiállításra: az Amper Yacht elektromos hajógyártó, az Antila Yachts Magyarország vitorlás-forgalmazó, a Narke elektromos hajógyártó, a Mymarine hajóburkolat és hajóbelső kialakítással foglalkozó cég, és az intelligens hajós elektronikai termékeket fejlesztő Arteries.

Néhány korábbi kiállító is újdonsággal jelentkezett. Első ízben volt látható itthon a Sealine motoroshajó kínálata, a kiállítás eddigi legnagyobb hajója, a Jeanneau 51 lábas (15 méteres) vitorláshajója, a Suncamper 35 és a Balt 818-as motoroshajó modellje.
Az újdonságokat a tavalyinál 25 százalékkal többen, 35 ezren ismerhették meg, akik kilátogattak az Utazás kiállításra és a Boat Showra.

Mészáros Mariann

Fotó: Hungexpo